torstai 13. maaliskuuta 2014

Tatuoinnin teko


Useimmiten asiakkaalla on luonnos kuvasta jonka hän tulee ottamaan. Joskus kuitenkin asiakas kertoo minulle minkälaista haluaa ja minä suunnittelen kuvan sen pohjalta. Lähetän kuvan luonnoksesta ja jos asiakas tykkäää se tehdään. Yhden kuvan suunnittelussa menee tunnista kolmeen tuntiin. Eli yllättävän kauan siis.

Ensin tatuointi siirretään luonnoksesta tatuoinnin siirto paperille. Siitä se siirretään asiakkaan iholle. Minusta se on koko tatskaamisen haastavin vaihe, koska isommissa kuvissa siirto vaihe voi epäonnistua monesti. Silloin pitää piirtää ja siirtää kuva uudestaan ja uudestaa.

Seuraavaksi lähetään nakuttamaan kuvan ääriviivoja. Jokaisella on tapansa aloittaa kuvan tekeminen, mun tapa on lähteä liikkeelle ääriviivoista. Usein siirretty kuva saattaa hävitä kuvaa tehtäessä (eli tuo lila, joka näkyy ekassa kuvassa), siksi on olemassa tussi, jolla niitä viivoja voi vahvistella, jotta tietää mistä pitikään tatuoida.

Sen jälkeen aloitetaan lisäämään varjoja ja värejä. Useimmiten asiakkaat haluavat mustavalkoista kuvaa, mutta kyllä värikuviakin tulee silloin tällöin tehtyä. Itse rakastan tehdä värikuvia, koska värejä ja sävyjä on niin paljon. Niillä saa elävyyttä ja syvyyttä.

Tämä esimerkkinä käytetty tatuointi ei ollut mitenkään tavanomainen. Todella erikoinen, taiteellinen ja erilainen. Asiakas oli todella tyytyväinen ja sanoi tulevansa uudestaankin. Itsekkin olin tyytyväinen. Oli todella mukavaa tehdä jotain erilaista, kun kaiken mailman perus teksti tatskoja on tullut viime aikoina tehtyä todella paljon.

4 kommenttia:

  1. toi linnun pyrstö on vähän.. hmm :D muuten ihan kiva, taustaa olisi voinut vähän tehdä? vinkkinä myös tekstin oikolukemiseen, melkein jokaisessa lauseessa oli kirjoitusvirheitä :)

    VastaaPoista
  2. joo huomasin itekki et toi pyrsö jäi lyhyemmäks ku suunnittelin.. taustaa asiakas ei halunnut kuvaa vaa tommosen yksikertasen lintusen erikoisemmalla taustalla!
    kirjotus meni vähänmiten sattuu kun yöllä alottelin postausta tekemään silmät vinossa Pahoittelut siitä.

    VastaaPoista
  3. Vinkkinä: voisit laittaa kuvat tekstin sekaan, niin olisi helpompi tässäkin seurata, että mistä vaiheesta puhut :)

    VastaaPoista